Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin ortakları arasında yer aldığı “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zeka Projesi” büyük bir heyecan ve ilgi ile başladı.
Bir yıl sürecek, kadınların yapay zekâ alanında daha fazla yer alması, yetkinliklerinin artırılması, dijital işgücündeki potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve kadın liderlerin yetişmesi hedeflenen programda hem teknik hem kişisel gelişim alanında zengin içerikler sunuluyor.
Turkcell ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (CBDDO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) ortaklığında yürütülecek program, Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılımıyla, eğitimde kapsayıcılığın ve erişilebilirliğin artırılmasına da destek verecek.
Projenin Türkiye’deki Kadınların Teknoloji Alanındaki Yerini Nasıl Etkileyeceğini sorduğumuz
TRAI Ekosistem Lideri Betül Kübra Ekinci;
“Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zeka” projesi, Türkiye’de kadınların teknoloji alanındaki görünürlüğünü ve etkinliğini artıracak önemli bir proje. Programın, yalnızca kapsamlı eğitim içerikleri ile değil, aynı zamanda kişisel gelişimi destekleyici mentorluk süreçleri ile birlikte bütünsel bir bakış açısı var. Bu şekilde program katılımcıları hem teknik bilgilerini geliştirici hem de yenilikçi girişimler kurabilmeleri için uygun bir zemin oluşturuluyor. Geleceği Yazan Kadınlar projesi, 15 bin kadını teknoloji dünyasına kazandırmayı hedefliyor ve bu ölçekte bir katılım, sektörde önemli bir etki yaratacaktır. Yapay zeka çok hızlı ilerliyor, bu da özellikle bu alanda çalışacak insan kaynağına olan ihtiyaç sürekli olarak artıyor. Kadınların teknoloji alanında daha fazla yer alması, sektördeki çeşitliliği artırırken, aynı zamanda rekabet gücünü de yükseltecektir. Bu iş birliği, kadınların teknolojiye dair özgüvenlerini artırarak, geleceğin liderleri olmalarına katkıda bulunacak. Burada yine sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak bir noktaya evrilecektir.
Yıl boyunca sürecek kapsamlı eğitimlerin ardından, katılımcılar 3’er kişilik ekiplerle üç ana kategori altında projelerini geliştirecek. Her kategoride yapılacak jüri değerlendirmesi sonucunda, birinci seçilen ekiplerin her birine 200 Bin TL olmak üzere, toplamda 600 bin TL destek sağlanacak. Böylelikle projelerin hayata geçirilmesi mümkün olacak. Aynı zamanda patent alınabilir projelerin, patent alması da desteklenecek.
Projenin sonunda, kadınların, Türkiye’nin yapay zekâ ekosisteminde daha fazla varlık göstererek ve liderlik pozisyonlarında yer alarak, bu alana değer katması, Türkiye’nin rekabet gücünü artırması amaçlanıyor. “Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ” projesi, Türkiye’nin teknolojik geleceğine katkıda bulunacak nitelikli kadın liderler yetiştirmek için yepyeni bir fırsat sunuyor.
Başvurular başladı
Proje hakkında detaylı bilgiye ve başvuru işlemlerine gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegi-yazan-kadinlar adresinden ulaşılabiliyor.
Bir yanıt yazın