ChatGPT, şimdi gerçek zamanlı arama ile daha güçlü

OpenAI, ChatGPT platformuna canlı web arama özelliğini ekleyerek bugün ücretli abonelerin kullanımına sundu. Gerçek zamanlı arama desteğiyle kullanıcılar, güncel bilgilere erişebilirken, ücretsiz, kurumsal ve eğitim kullanıcılarının da yakında bu özelliğe erişim sağlayacağı belirtiliyor. ChatGPT, bu özellik sayesinde bilgiye anında ulaşma kabiliyeti sunarak, rakipleri Microsoft Copilot ve Google Gemini gibi platformlarla doğrudan rekabet edebilecek seviyeye ulaştı.

OpenAI’nin bu yeni arama özelliği, ChatGPT arayüzüne entegre edilerek kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Otomatik olarak devreye giren bu özellik, kullanıcıların sorgu türüne göre en güncel web sonuçlarını ChatGPT penceresine çekebiliyor; aynı zamanda manuel olarak da aktif edilebiliyor. OpenAI yetkilisi Adam Fry tarafından yapılan tanıtımda, özellikle Apple’ın hisse senedi durumu gibi gerçek zamanlı veri gerektiren sorgularda canlı aramanın avantajları öne çıkarıldı. ChatGPT, ayrıca sorgulanan konuya ait kaynakları listeleyerek, kullanıcıların doğru bilgiye daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Örneğin, bir şehirdeki restoran aramalarında, harita üzerinden konum belirten etkileşimli bir liste sunulabiliyor.

Reklam içermeyen arama deneyimi

Bu yeni özellik, diğer arama motorlarının aksine, reklam veya öne çıkarılmış içerikler olmadan bilgi sunmayı amaçlıyor. Google gibi reklam destekli arama motorlarından farklı olarak, OpenAI, ChatGPT’de reklam göstermeyi planlamadığını belirtiyor. Ancak, ücretsiz kullanıcılar için arama modelinin kullanımında bazı sınırlamaların olacağı da vurgulanıyor.

Ayrıca OpenAI, medya ile sıkı iş birlikleri yaparak içerik doğruluğunu artırmayı hedefliyor. Son dönemde Hearst, Condé Nast, Axel Springer ve News Corp gibi önde gelen medya kuruluşlarıyla anlaşmalar yapan şirket, bu iş birlikleri sayesinde içeriği güncel tutmayı amaçlıyor. Fry, bu ortaklıkların tüm yayıncılara içerik yönetimi konusunda daha fazla kontrol sunduğunu, ancak herhangi bir yayının otomatik olarak daha ön planda yer almayacağını da belirtti.

Son olarak, OpenAI’nin yeni arama özelliği, özellikle seçim gibi bilgi doğruluğunun kritik olduğu dönemlerde güvenilir kaynaklara yönlendirme sağlamayı hedefliyor. Bu sayede, ChatGPT’nin sunduğu bilgilerde doğruluk payının artması bekleniyor. Fry, bu özelliğin bilgi doğruluğuna katkı sağlayacağını belirterek, kullanıcıların yetkili kaynaklardan bilgi almasını önceliklendirdiklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir