Google yapay zekâ destekli arama özelliğini altı ülkeye götürüyor

WebMola
2 Min Read

Google yapay zekâ destekli Aramada Genel Bakış özelliğini geçtiğimiz mayıs ayında ABD’de kullanıma sunmuştu. Bir kullanıcıya pizzaya taş ve yapıştırıcı koymasının önerilmesi, Aramada Genel Bakış’ın zekâsı konusunda bazı soru işaretleri doğurmuştu. İnternet devi, buna rağmen, altı ülkede daha bu özelliği kullanıma sunuyor.

Artık İngiltere, Hindistan, Japonya, Endonezya, Meksika ve Brezilya’da Aramada Genel Bakış özelliğini kullanmak mümkün olacak. Bu açılım kapsamında söz konusu ülkelerin yerel dilleri de Aramada Genel Bakış özelliğinin destek listesine ekleniyor.

Aramada Genel Bakış özelliği hatalar yapsa da; Google, 18-24 yaş aralığındaki genç kullanıcıların bu özellikle daha fazla etkileşim aldıklarının altını çiziyor. Şirket, kullanıcıların Aramada Genel Bakış ile karşılarına çıkan sonuçların daha faydalı olduğunu da belirtiyor.

Artık masaüstünde Aramada Genel Bakış için sağ tarafta bir bağlantı gösterimi var (buna mobilde de sağ üstteki site simgelerine dokunarak erişilebilir). Google ayrıca, ilgilendiğiniz konulara gidip kontrol etmenizi kolaylaştırmak için doğrudan Aramada Genel Bakış metninin içine ilgili web sayfalarına bağlantılar eklemeyi test ediyor.

Google yapay zekâ destekli Aramada Gelen Bakış bilgilerini kaydetmeye de izin veriyor

Search Labs’te yürütülen yeni bir deney, gelecekte başvurmak üzere belirli bir Aramada Genel Bakış bilgisini kaydetmenize olanak tanıyor. Aramada Genel Bakış’ın altındaki Kaydet düğmesine dokunmak yeterli oluyor. Daha sonra profil simgesine dokunup İlgi Alanları sayfasına gitmek kayıtları görmek için yeterli oluyor. Ancak bunun sadece ABD’de yaşayan ve İngilizce konuşanlar tarafından kullanılabildiğini belirtmekte fayda var. Bunun için Search Labs üzerinden deneye de kaydolmak gerekiyor.

Son olarak, bazı genel bakışlarda, bir konuya yeniyseniz ve bilgileri sindirmenin daha kolay bir yolunu istiyorsanız, kullanışlı olabilecek tek bir dokunuşla dili basitleştirme seçeneği olacak.

Share This Article
Leave a comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir